De allerleukste uitjes!

#1 Leenderbos

Vanuit onze camperplaats gaat u zo het Leenderbos in voor eindeloos wandelen of fietsen door vennen, moeras, heide en bossen. Er leven veel en ook bijzondere vogels waaronder de nachtzwaluw, roerdomp, wespendief en de ijsvogel. 

Tip! Bij manege de Molenberg is een losloopgebied waar uw hond naar hartenlust zonder riem mag rondrennen en spelen. Na het wandelen kunt u heerlijk genieten van een drankje op het terras bij de manege.


#2 De Achelse Kluis

Het trappistenklooster De Achelse Kluis is zeker een bezoek waard, het ligt op de grens van het Belgische Hamont-Achel en Leende, en is een populaire plek om even te genieten van een huisgebrouwen trappist biertje in het sfeervolle restaurant of op het terras. Het ruime en gevarieerde natuurgebied wordt omringd door akkers, bossen en heide. Beklim ook eens de uitkijktoren (bij knooppunt 69) en ervaar de stilte en geniet van een prachtig vergezicht van uitgestrekte heide, het beekdal van Tongelreep, vennen en het Leenderbos. 


#3 Achelse Koetsier

Beleef een uniek dagje uit door bos en heide tijdens een ontspannen koetsentocht. Leer meer over de geschiedenis van de streek dankzij de verhalen van de koetsier onderweg, die u in een rustig tempo gidst langs de mooiste plaatjes!


#4 Kasteel Heeze 

Kasteel Heeze is één van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Onder andere vanwege de unieke ligging van het omgrachte kasteel, te midden van een prachtig natuurlandschap. Voor de vorming van de gemeenten zoals wij die nu kennen, was de Heerlijkheid Heeze, Leende en Zesgehuchten het bestuurlijk centrum. Het gebied werd door de kasteelheer bestuurd en er werd zelfs recht gesproken, een restant daarvan is de bestaande gevangenis binnen het kasteel. Het gebied dat bestuurd werd liep van de Achelse kluis tot aan de rand van wat nu Eindhoven (Stratum) is. Ook grote delen van Sterksel en de Strabrechtse Heide hoorden daarbij. Napoleon heeft deze vorm van besturen afgeschaft en op 14 mei 1810 gemeenten ingesteld. Het kasteel en met name het middeleeuwse deel is het oudste gebouw van Heeze-Leende en stamt uit de 13e eeuw. Uniek is het interieur, deels uit 1795, met haar prachtige originele behang en de schitterende gobelins. Het kasteel en haar omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het kasteel is van 1 mei tot 1 oktober opengesteld voor rondleidingen. 

Tip! Achter kasteel Heeze liggen de Herbertusbossen, deze sluiten aan bij de Strabrechtse Heide. Het bos is genoemd naar Herbertus, de eerste heer van Heeze. Een deel daarvan is een oud landgoedbos met imposante oude bomen uit de 19e eeuw, dit gedeelte kent een padennet met slingerend verloop volgens de Engelse landschapsstijl. 


#5 Kanovaren 

Een kanotocht over de Dommel is de perfecte manier om de Groote Heide te ontdekken vanaf het water! Puur Kanoverhuur in Valkenswaard heeft verschillende kanotochten georganiseerd die over de Dommel varen. Het startpunt is in Valkenwaard waar u kiest tussen drie verschillende afstanden (8,5 tot 18 km). Het is mogelijk om uit te stappen voor een korte pauze of picknick, maar dit kan alleen op daarvoor geschikte plekjes. Geniet van de rust op het water met een kano of kajak tijdens een route naar keuze!


#6 Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard houdt als enige museum het grafisch erfgoed van de lithografie levend, toont de techniek én een schat aan kunstlitho’s. Bezoekers worden meegenomen in het ontstaan van de steendruk en lithografie, uitgevonden door Alois Senefelder in 1798. Met zijn ontdekking bracht Senefelder de wereld de unieke techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Een ware revolutie in de drukkunst! En een ontdekking die nog steeds springlevend is: de offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder de lithografie niet gekomen. Duik in de wereld van lithografie en ontdek er alle historische, artistieke en technische aspecten van de lithografie!

Tip! In hetzelfde gebouw vind je ook het Valkerij en Sigarenmakerij Museum, leuk om te combineren!


#7 Strabrechtse Heide

Ervaar de weidse natuur op de Strabrechtse Heide, een van de grootste heidegebieden van Nederland met schitterende heidevelden, vennen, bossen en stuifzand. In het oosten van het gebied ligt het Beuven, het grootste ven van ons land. Het is een oase van rust, zeker in de vroege ochtend, dan straalt het landschap serene rust uit. 

Op de Strabrechtse Heide kunt u een kudde heideschapen tegenkomen, die houden de heide gezond. Een dag op pad met de schaapherder? Neem contact op met Strijdom Landschapsbeheer.


#8 Weverijmuseum Geldrop

In het Weverijmuseum zijn veel oude textielmachines die vakmannen nog steeds bedienen. Leer hier het verhaal van de textielindustrie en de invloed van deze industrie op Geldrop-Mierlo. Absoluut een bezoek waard!
Voor meer informatie bezoek de website van het Weverijmuseum of loop het Katoenpad.


#9 Kasteel Geldrop

Middenin het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse tuin en Bloemenhof. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. Inmiddels is het Kasteel met de tuinen en brasserie een plek waar het heerlijk ontspannen is. Er zijn verschillende rondleidingen te reserveren, zodat je de kerker, de stijlkamers met authentieke meubels en de bibliotheek met de oude boeken kunt bezichtigen. Er zijn ook regelmatig leuke activiteiten die plaatsvinden bij het Kasteel.

Tip! Verras jezelf met een ambachtelijk ijsje van IJssalon Kees. Deze IJssalon in Geldrop is meervoudig prijswinnaar en behoort tot de beste ijssalons van Nederland. Na een ijsje te hebben geproefd, weet je waarom IJssalon Kees steeds in de prijzen valt.


#10 Dagje Eindhoven

Eindhoven is een populaire design stad met knusse lokale boetiekjes, vintage winkeltjes, koffie-hotspots, gezellige terrassen en eetgelegenheden, en het creatieve Strijp-S. Er zijn ook vele activiteiten voor als het weer tegenzit, zoals een bezoekje aan het Philips Museum of het van Abbemuseum met hedendaagse kunst. Kortom, alle facetten zijn aanwezig voor een heerlijke dagje uit naar de lichtstad Eindhoven met haar unieke karakter!